Teknik Direktörümüz Hasan Şermet Sezon Değerlendirmesinde Bulundu

Kızılcabölükspor teknik direktörümüz Hasan Şermet 2016/2017 sezonunun tamamlanmasının ardından, sezon değerlendirmesinde bulundu.

Geçtiğimiz sezon gösterilen yüksek performansın çıtayı yükselttiğini belirten Hasan Şermet,’ Geçen sezon uzun süre ligi lider götürdük ve sezonu ikinci sırada tamamlayarak play-off oynamaya hak kazanmıştık. Play-of finaline yükselip şanssız bir şekilde 2.ligin kapısından dönmüştük. Bunun için herkes bizden bu sezonda da aynı performansı göstermemizi arzu ediyordu. Bizlerde Kızılcabölükspor olarak bu beklentilere cevap vermek istiyorduk. Oyuncuların gösterdikleri yüksek performansla astronomik teklifler alarak takımdan ayrılmaları bizleri sıkıntıya soktu. Yeniden bir takım kurmamız gerekiyordu. Sezon başında 15 yeni transfer yaptık. Tüm bu handikaplara rağmen sezon başında Başkanımız Osman Duran, Futbol şube sorumlumuz Halil Tun ve teknik ekip olarak iki hedef belirledik. Birincisi Türkiye Kupasında gruplara kalmak diğeri de ligde play-off’un içinde yer alabilmekti.’ diye konuştu.

Sezona istedikleri gibi başlayamadıklarını belirten Hasan Şermet,’ Lige iyi bir başlangıç yapamadık. Uzun süre maç kazanamamanın stresini yaşadık ve ilk galibiyetimizi 8.hafta da Erzin deplasmanında aldık. Bu süreçte hafta içi kupa, hafta sonu lig maçları derken fikstürün sıkışık olması bizi çok etkiledi. Açıkçası çok yıprandık. Özellikle her kupa maçının ardından ki lig maçlarını hep kaybettik. Bunun sebebi kupada hedefe ulaşma adına her maçta gösterdiğimiz yüksek tempoda hep aynı oyuncuları kullanmak zorunda kalmamız oldu. Rotasyon yapma şansımız olmayınca oyuncular yüksek tempodan ister istemez etkilendi. Bu da ligdeki konumumuzu çok etkiledi. Bunu da söylerken lig boyunca sadece 2 yada 3 maçta takımımız sahada kötü gördüğümü söyleyebilirim. Genel olarak oyunsal anlamda tatmin edici bir performans gösterdik. İlk yarının son 5 maçında aldığımız 4 galibiyet bizi play-off’un yakınlarında tuttu. Buda sezonun ikinci yarısı için bizleri umutlandırdı. Bu süreçte kupada da gruplara kalarak tarihi bir başarı yakaladık. Trabzonspor, Konyaspor gibi Süper Lig takımlarıyla maç yapma heyecanını yaşadık ve yaşattık. 8 yıl aradan sonra Denizli’ye büyük bir takımı Kızılcabölükspor getirdi. Tüm Türkiye Kızılcabölükspor ismini yeniden duymuş oldu.’dedi.

İkinci yarıya takımda gördükleri eksiklere göre transferler yaptıklarını belirten Şermet,’ İkinci yarıya başlarken eksik noktalara 8 transfer yaptık. İlk maçımızda deplasmanda Sancaktepe Belediyespor ile karşılaştık ve üstün olduğumuz maçı kaybettik. Sonrasında galibiyetler, beraberlikler ve mağlubiyetler, açıkçası kazanma istikrarı yakalayamadık. Seri galibiyetler alamadık. Özellikle iç sahada kazanabileceğimiz birçok maçta puan kaybettik. Puan kaybettiğimiz hemen hemen tüm maçlarda tek kale bir futbol ortaya koysak da skoru alamadık. Açıkçası futbol şansıda bu maçlarda yanımızda değildi. Sonuçta ligi 52 puanla 7.sırada tamamladık. Ligi başarılı tamamladık mı diye soracak olursanız bakış akışına göre değişebilir. Sezon başı 15, devre arası 8 transferin birbirini tanıması, uyum süreci hep zaman aldı. Ama şuanda iyi bir takımız. Eğer futbol şansı bizle beraber olsaydı çok daha farklı yerlerde olabilirdik.’diye konuştu.

Kulüp Başkanımız Osman Duran’a çok teşekkür eden teknik direktörümüz Hasan Şermet,’ Başkanımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Yıllardır istikrarlı bir şekilde, uyum içerisinde çalışıyoruz. Geçen sezon çok yaklaştık ama inşallah yakın zamanda 2.ligin kapısından da beraber gireceğiz. Çünkü başkanımız, yönetim kurulumuz ve Kızılcabölük halkı bunu hak ediyor. Taraftarlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Bizleri hiçbir maçta yalnız bırakmıyorlar. Onların desteği bizler için çok önemli.’ dedi.