Halil Tun : Hakem Hataları 6 Haftada 6 Puanımıza Mal Oldu

Kızılcabölükspor futbol şube sorumlumuz Halil Tun, 1-1 sona eren Ankara Adliyespor maçıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Maçı iki açıdan ele almanın daha doğru olacağını belirten Halil Tun,’ Öncelikle oyun anlamında maçı değerlendirmeliyiz. Maça çok etkili başladık. İlk dakikadan itibaren oyun üstünlüğü elimizdeydi. Nitekim erken gelen golle öne geçtik. Birçok fırsattan da yararlanamadık. Devrenin son dakikalarında hakemin tartışmalı kararıyla 10 kişi kaldık. Bu devrede rakibe pozisyon şansı da vermedik. İkinci yarıda da mücadele gücümüz 10 kişi kalmamıza rağmen üst seviyedeydi. Çocuklar 15 günde 5.maçları olmasına rağmen çok iyi mücadele ederek çok iyi futbol ortaya koydular. 10 kişi olmamıza rağmen ikinci yarıda 4 net gol pozisyonu bulduk ama bunları değerlendiremedik. Rakip kalemize dahi gelemedi. Futbol adında 90 dakika boyunca yapılması gereken her şeyi yaptık. Son dakikalarda ceza sahası dışından gelen şutta golü kalemizde gördük. Galibiyeti kaçırdığımız için üzgünüz. İyi futbolumuzu üstüne koyarak devam ettirerek, namağlup yolumuza devam ediyoruz. Böyle futbol oynadığımız sürece bu ligde bizi yenecek takım göremiyorum. İnşallah sezon sonu ipi göğüsleyen biz olacağız.’ diye konuştu.

Müsabakanın hakemi ile ilgili söylenecek çok şey olduğunu söyleyen Halil Tun,’ Maçın hakemi ilk dakikadan itibaren çaldığı ve çalmadığı düdüklerle saha içinde oyuncularımızı, tribündeki taraftarlarımızı çıldırttı. Ramazan’ın kırmızı kartında dirseği yiyen bizim oyuncumuz, ardından itilen yine bizim oyuncumuz ama kırmızı kartı görende bizim oyuncumuz. Tüm bunları yapan rakip oyuncuya lütfederek sadece sarı kart gösterdi. İkinci yarıda serbest vuruşta top ceza sahası içinde rakip oyuncunun eline çarpıyor yine devam kararı çıkıyor. Gökhan karşı karşıya pozisyonda şut çekiyor, kaleci topu kornere tokatlıyor ama ilginç bir şekilde aut kararı çıkıyor. Daha sayamayacağım birçok hata oldu. İlk yarıda kırmızı kart pozisyonu oldu, sakatlıklar oldu 2 dakika uzatma gösterdi. İkinci yarıda ne sakatlık var, nede oyunu durduracak bir olay var ama hakem 5 dakika uzatma gösterdi. Oyuncu değişikliği yapacağız 4 dakika oyuncumuz saha kenarında bekliyor, iki defa top taça çıkıyor, ama ne hikmetse maçın hakemi oyuncu değişikliğini yaptırmıyor. Ve 90+6.dakikada golü yedirdikten sonra santra dahi yaptırmadan maçı bitiriyor. Böyle amatör hakemleri maçlarımızı istemiyoruz. Bir takımın sezon boyunca başına gelebilecek hakem hataları 6 haftalık süreçte başımıza geldi. Düzyurtspor maçında son dakikada verilmeyen golümüz, Osmaniyespor maçında verilmeyen penaltımız ve dünkü yaşananlarla beraber hakemler yüzünden 6 puan kaybettik. Malesef her hafta maçlarımızda hakem hataları ön plana çıkıyor. Özellikle bu İzmir bölgesi hakemlerini maçlarımıza istemiyoruz. Bunu defalarca Futbol Federasyonuna bildirmemize rağmen hala aynı şeyler oluyor. Amatör hakemler bizim maçlara veriliyor ve bu hakemler bizim gibi hedefi olan takımların canını çok yakıyor.’ diye konuştu.